Zonne-energie van Schaafstra & van de Wetering

Wie de zon inschakelt bij de verwarming van water voor badkamer en keuken zal dit direct merken aan de energie rekening. Deze valt nog lager uit dan met een HR=Hoog Rendement gestookte boiler. Er wordt in een gemiddeld gezin in Nederland zo'n 110 liter warm water per dag verbruikt en elke liter laat de gasmeter tikken.

Steeds meer mensen zijn zich ervan bewust dat fossiele energiebronnen, zoals aardgas en aardolie niet onuitputtelijk zijn. Dus wordt er steeds meer gekozen voor duurzame energie-bronnen zoals wind of zonne-energie. Met name voor de warmwatervoorziening is dit ideaal.

Werking

Werking van een zonne-collector

Een zonlichtenergiesysteem bestaat uit een zonlichtcollector en een zonnewarmteboiler. De collector, die meestal op het dak geplaatst wordt, vangt het zonlicht op en zet dit om in warmte. Deze warmte wordt overgedragen aan het water dat door middel van een pomp circuleert in het leidingsysteem van de zonlichtcollector en ook aan de spiraal die zich in de zonnewarmteboiler bevindt. Deze spiraal verwarmt op haar beurt weer het tapwater in de boiler. Als er vanuit een tappunt om warm water wordt gevraagd, stroomt dit uit de boiler via een naverwarmingstoestel naar het tappunt. Het naverwarmingstoestel, een cv-combiketel, meet de temperatuur van het water en warmt het -indien nodig- verder op. Het warme water is dus altijd op de gewenste temperatuur. Het warme water gebruikt u in de badkamer en keuken.

Hier ziet u een aantal voorbeelden van zonnepanelen op huizen.

Verschillende zonnepanelen
Schaafstra & van de Wetering kan u adviseren welke leverancier van zonnecollectoren of zonneboilers voor u het meest geschikt is. Ga naar informatie voor een vrijblijvende offerte of mail met: info@lekkage-service.nl